Általános Szerződési Feltételek1. TájékoztatásKérünk, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kívánsz lenni a www.avocada.hu oldalnak, figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vedd igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetértesz, és kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, www.avocada.hu lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy jelen Általános Szerződési Feltételeket tárolja és előhívja. Az www.avocada.hu működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

2. A Szolgáltató2.1. Az Avocada elérhetőségeiA Felhasználó az AVOCADA webáruházzal az alábbi elérhetőségeken tud kapcsolatba lépni:

Webhely: www.avocada.hu
Telefon: (+36 70) 639 14 85
Fax: (+36 1) 793 77 29
E-mail: info@avocada.hu

2.2. Üzemeltetői adatokCégnév: Avocada.hu – Inter-Profile Bt.
Székhely: 1016 Budapest, Hegyalja u. 7 – 13.
Adószám: 23615715-2-41
Cégjegyzék szám: 13-06-060342
Kibocsátó cégbíróság, okmányiroda: Pest Megyei Bíróság, mint cégbíróság
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus elérhetőség: info@avocada.hu
Telefonos elérhetőség: (+36 70) 639 14 85

3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köreA kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

Kiegészítők

A termékekre vonatkozó lényeges tulajdonságok: a termékek nem nemesacélból, hanem fémek egyéb változataiból készülnek. Ezért színe az idő múlásával változhat.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt mindenkori áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A házhozszállítás díjait lásd a 7.2. bekezdést.
A termékek adatlapján megjelenített képek illusztrációk, bizonyos esetekben eltérhetnek a valóságtól. Az AVOCADA nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők előzetes bejelentés nélküli változásáért, amennyiben az rajta kívül álló okok miatt, pl. a beszállító hibájából, stb. történik.

4. RegisztrációA www.avocada.hu oldalon történő regisztrációval a felhasználó termékeket rendelhet, hozzászólást, értékelést küldhet az egyes termékekre vonatkozóan. Ezen tevékenységek szükséges feltétele a webáruház felületén történő regisztráció.

A regisztráció során megadott adatok kezelésével kapcsolatban a jelen ÁSZF Adatkezelésről szóló 10. pontja nyújt tájékoztatást.

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-92462/2015

5. Megrendelések leadása, teljesítése, törlése5.1. Megrendelések leadásaMegrendelés leadása a nap bármely időszakában történhet, azonban a 5.2. bekezdésben meghatározott időponton kívül leadott megrendelés az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Megrendelés leadása kizárólag regisztrált felhasználók számára lehetséges.

A vásárlás menete

• Regisztrálj a www.avocada.hu oldalon, vagy amennyiben már korábban ezt megtetted jelentkezz be a webáruházba.
• A megvásárolni kívánt terméke(ke)t helyezd a kosárba.
• Ha befejezted a vásárlást, tekintsd meg kosarad. Ellenőrizd a megvásárolni kívánt termék darabszámát, ha a darabszámokon módosítani szeretnél, válaszd a „kosár szerkesztése” gombot. Mennyiség megadását követően a „frissít” gombra kattintva frissítsd a kosár tartalmát.
• Válaszd ki a kívánt szállítási és fizetési módot. Kérünk, figyelj adataidnak pontos megadására! Amennyiben adataid hibásan kerülnek rendszerünkbe, nem fogunk tudni elérni és a megrendelést teljesíteni.
• Megrendelés véglegesítése.
• Megrendelés elküldése.
• E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kapsz.
• A beérkezett megrendelést e-mailben minden esetben visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat!

5.2. Megrendelések feldolgozásaA megrendelések feldolgozása munkanapokon 8-17 óra között történik. Az AVOCADA Ügyfélszolgálata minden esetben-e-mailben visszaigazolja, hogy fogadta a megrendelést, valamint értesíti a Megrendelőt a kiszállítás állapotáról.

Az AVOCADA fenntartja a jogot a megrendelések részben vagy teljes egészében történő visszautasítására, ezt azonban minden esetben a Megrendelővel történő írásos egyeztetés előzi meg. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén a vásárlás összegét az AVOCADA visszautalja a Megrendelő részére.

5.3. A megrendelés teljesítéseÁltalános teljesítési határidőként az Avocada vállalja, hogy a visszaigazolástól számított 2-5 munkanapon belül a Megrendelő által megjelölt módon szállítja a megrendelt termék(ek)et. A szállítás további feltételeiről lásd a jelen ÁSZF Szállítási feltételekre vonatkozó 7. pontját.

5.4. A megrendelés törléseA Megrendelő megrendelését az online rendelési folyamat lezárultát követően is törölheti, egészen a kézbesítés megkezdéséig. Amennyiben a kézbesítés már megkezdődött, a megrendelés nem törölhető. Ebben az esetben a Megrendelőnek a terméket nem kell átvennie, postai úton visszaküldheti az AVOCADA részére.

6. Fizetés6.1. Elérhető fizetési módokA megrendelt termék(ek) ára az alábbi fizetési módok révén egyenlíthető ki az AVOCADA rendszerében:

• elektronikus fizetés a PayPal fizetőfelületen keresztül
• elektronikus fizetés a BARION fizetőfelületen keresztül
• utánvéttel történő kézbesítés során készpénzben a kézbesítő futárnál.

7. Szállítás7.1. Szállítási módokA Felhasználók kényelme érdekében az AVOCADA az alábbi szállítási módokat teszi lehetővé:

• személyes átvétel Pick Pack Ponton keresztül egy a Megrendelő által kiválasztott Relay, Inmedio vagy OMV-kúton
• www.royalfutar.hu futárszolgálaton keresztül történő házhozszállítás.
A szállítási mód a fizetési módtól függetlenül választható, ennek költségeit a 7.2. pont tartalmazza. Tájékoztatunk, hogy a PickPack Pont a kijelölt Inmedio vagy Relay üzletekben, valamint az OMV-kúton 7 napig tárolja a megrendelt csomago(ka)t! Ennek lejárta után a PickPack Pont esetében a csomag(ok) tárolása egyszeri alkalommal további 7 napra meghosszabbítható. Kérjük, ilyen jellegű igényét a határidő lejárta előtt1 nappal jelezze Ügyfélszolgálatunk felé!

7.2. Szállítási költségekA Pick Pack Pont szállítási költségei:

KATEGÓRIA / SÚLY / ÁR*
I. 0-3 KG 800 Ft
II. 3-10 KG 850 Ft
III. 10-20 KG 900 Ft

7.3. Szállítási határidőAz AVOCADA vállalja, hogy a megrendelést követő 2-5 munkanapon belül a Megrendelő által kiválasztott módon és címre (beleértve a megjelölt Pick Pack Pontot és benzinkutakat) kézbesíti a megrendelt termék(ek)et.

A csomagok általános szállítási határidő a Pick Pack Pont esetében budapesti megrendelők számára 2 munkanap, míg vidéki megrendelők számára 3 munkanap. A www.royalfutar.hu általános szállítási határideje maximum 2 munkanap.

Az Avocada nem vállal felelősséget a határidőn túli kézbesítésre abban az esetben, ha az a kézbesítő partner hibájából fakad.

7.4. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatbanKizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a Megrendelő állja.

8. Elállás joga, Panaszkezelési szabályok, békéltető testület……………………………………………..
Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara
mellett működő Békéltető Testület
1364 Budapest, Pf.: 81

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. A fogyasztó a vásárlástól való elállási szándékát az AVOCADA-nak jelentheti be, a vásárlást igazoló számlát mellékelve. . Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó tizenkét hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Az elállási jog gyakorlása az AVOCADA követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó kára megtérítését.

Ilyen esetek az alábbiak:

• Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.
• Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, gyorsan romló élelmiszerek esetén.
• Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

Elállási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozat
(minta)

Avocada.hu – Inter-Profile Bt.
1016 Budapest, Hegyalja u. 7 – 13.
Elektronikus elérhetőség: info@avocada.hu

Alulírott/ak …………………………………kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére : ………………………………………
………………………………………………………………………………………………………
Vállalom, hogy a termékek nem romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék és nem olyan zárt csomagolású termékek, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhetőek vissza.

Termék átvételének időpontja: ……………………………………………………………………..
A fogyasztó(k) neve:………………………………………………………………………………
A fogyasztó(k) címe:………………………………………………………………………………..

Kelt: ……………………………

A fogyasztó(k) aláírása:

…………………………….

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén az alábbi minta alapján. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt) A termék visszaérkezését követő tizennégy napon belül a www.avocada.hu a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (egyeztetés alapján a postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)

9. Jótállás, Szavatossági jogokAz egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet alapján a 10.000.-Ft feletti eladási árú órák, ékszerekre 1 év kötelező jótállás vonatkozik. A kerti bútorokra, műszaki cikkekre) a gyártótól és partnertől függően 12, illetve 24 hónap jótállás vonatkozik. Termék-meghibásodás esetén a készülékhez mellékelt jótállási levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén.
Szavatosság esetén, azaz hibás teljesítés esetén, a teljesítéstől számított egy éven belül, négyféle ún. szavatossági jog illeti meg a vásárlót: a kijavítás / a kicserélés / az árleszállítás / elállás ld. 8. pont.

Kellékszavatossági igénye alapján a fogyasztó választása szerint

• kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
• az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a törvényben foglaltak szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.
Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A törvény rögzíti, hogy a kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kell elvégezni.
A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségeket az AVOCADA viseli. Kivétel az az eset, ha a dolog meghibásodásában a fogyasztót terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott, a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában a jogosult köteles viselni, ha a dolog karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a kötelezett e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.

A szavatossági felelősség alóli mentesül az AVOCADA:

• ha a hibát a jogosult a szerződéskötés időpontjában ismerte;
• ha a hibát a fogyasztónak a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett,
• illetve a termék esztétikai hibája miatt.

10. GaranciaTermékeinkre rendeltetésszerű használatuk mellett 3 hónap garanciát vállalunk a 151/2003. Korm. rendeletnek megfelelően.Ha az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, a vásárlástól számított 3 munkanapon belül kérjük jelezd telefonon +36-30- 321-85-10 vagy e-mailben info@avocada.hu. Amennyiben cserélhető a termék, küldünk helyette másikat vagy megtérítjük az árát.

Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges, ezért fontos, hogy azokat megőrizd. Kérdéses, illetve vitás esetben fenntartjuk a jogot arra, hogy- a vonatkozó jogszabályokkal összhangban- a hibásnak vélt terméket bevizsgáltassuk és annak cseréjéről 15 napon belül hozzunk döntést. Amennyiben a termék megvizsgálása után kiderül, hogy annak meghibásodása nem rendeltetésszerű használat következtében történt, úgy a garancia nem vonatkozik rá.

VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGAA vevő jogosult a megrendelést követően követően 2 órán belül a vásárlástól elállni. Ezt az igényt kizárólag elektronikus levél útján jelezheti az info@avocada.hu email címen. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költség nem terheli.Amennyiben a vásárolt termék nem nyerte el tetszését és 5 napon belül saját költségén visszaküldi, választhat helyette másik terméket vagy a termék árát megtérítjük.


11. AdatkezelésA Webáruház használata során a www.avocada.hu részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki harmadik fél számára, kivéve a megrendelés teljesítéséhez szükséges mértékben Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez. A Webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az www.avocada.hu kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Avocada.hu megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a www.avocada.hu bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@avocada.hu e-mail címen. A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

12. AdattovábbításElfogadom, hogy a(z)Avocada.hu – Inter-Profile Bt. (1016 Budapest, Hegyalja u. 7-13.) által a(z) http://avocada.hu/, felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim nem kerülnek átadásra.
avocada