Alles, was Sie über Kollagen wissen müssen - Avocada

Minden, amit a kollagénről tudni kell

A kollagén fehérje és kötőszövetünk összetevője. A kollagén többek között megtalálható. az inak, szalagok, csontok és porcok fehér, rugalmatlan rostjaiban és a bőr alsóbb rétegeiben. A szervezetben található összes fehérje 30%-a kollagén.

A kollagén a bőr legfontosabb szerkezeti fehérje, és számos funkciót tölt be a bőr rugalmasságának és rugalmasságának megőrzése érdekében. Befolyásolja a bőr nedvességháztartását, csökkenti a ráncok és finom vonalak megjelenését, és ellensúlyozza az UV-sugarak okozta károkat.

A bőrünkön kívül a körmünk és a hajunk is jótékony hatással van a kollagénerősítőre, mivel ellensúlyozza a köröm töredezését és segít a hajhullás leküzdésében és a vékony haj feltöltésében is.

Fehérjeként a kollagén kulcsfontosságú az izomnövekedéshez és a helyreállításhoz. A kollagén-kiegészítésről kimutatták, hogy növeli az izomerőt, hatékonyabbá teszi a gyakorlatokat, segíti az izmok felépülését és megelőzi a mozgásszervi betegségeket.

A kollagén hiánya befolyásolhatja a mobilitást, a mozgásteret és az ízületi betegségeket, például a rheumatoid arthritist és az osteoarthritist.

A kalcium nem az egyetlen tápanyag, amire figyelni kell, ha a csontok egészségéről van szó: Kollagén-kiegészítők szedése: Stimulálja a csontképző sejteket, javítja a kalcium felszívódását, gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

A kollagén fontos az egészséges bélrendszerhez. A kollagén hiánya a bélszövetben összefüggésbe hozható a krónikus gyulladással és a gyulladásos bélbetegséggel.

A kollagén szó szerint felpörgeti a szívet. Sajnos, ahogy öregszünk, szívünk kollagénhálózata természetesen megváltozik. Ez a kollagénszint-változás gyengíti és elvékonyítja szívünk falát, megváltoztatva a szív működését és az artériákban uralkodó nyomást, amikor a szív pumpál. Ezért a kollagénpótlás segíthet megőrizni szívünk egészségét.

Így láthatja, milyen fontos a kollagén szervezete számára. A kollagént azonban nehéz közvetlenül élelmiszerből beszerezni (kiegészítőkből csak koncentrált formában), ezért a szervezetnek magának kell előállítania. Az étrend-kiegészítőkkel történő további kollagénbevitel sokkal hatékonyabb, mint a kozmetikai termékek, mivel ezek csak a bőr felszínén fejtik ki hatásukat.

A kollagén bevitele segít megerősíteni az összes testszövetet, testünk pedig ragyogó bőrrel, erős körmökkel, egészséges fogakkal és dús hajjal hálál meg nekünk.
Vissza a blogba

ajánlásunk